[IMAGE]

SWISS STARS KING OF HEARTS
(import Amerika)

geboren: 4 november 2001
gestorven: 1 maart 2011

King "has left the building"

Onze big boy is niet meer bij ons. Altijd levenslustig, altijd goede zin, de echte MASTER of THE HOUSE, of eigenlijk de enige echte KONING van onze honden. Hij deed zijn naam eer aan  "Harten Koning". Iedereen die hem zag verloor zijn hart aan hem. Hij is een paar maanden minder fit geweest. Begon slecht te eten, at niet meer en toen bleek dat zijn organen aangetast waren, We hebben hem niet langer laten leiden en hij is in zijn 10de levensjaar van ons heengegaan!.

King leefde samen met Bakker op de paardenboerderij van Tim en Hetty. Hij heeft daar zijn laatste jaren met veel plezier doorgebracht in de warmte van Tim en Hetty die stapel waren op deze COOL boy. Bakker mist zijn grote vriend elke dag en wij natuurlijk ook. Bedankt Bobbie Hefner voor het sturen van deze fantastische jongen! We hebben er van genoten en we hopen alle mensen met een nakomeling van deze aardige Berner Sennen!

Lees hieronder verder het verhaal van KING:

Wij hebben heel lang gezocht naar nieuwe bloedlijnen: Berner Sennenhonden die niet of nauwelijks familie zijn van de honden die we hier in Nederland hebben. Dit omdat uiteindelijk iedere fokker honden moet gebruiken die niet of nauwelijks familie van elkaar zijn. Zo'n combinatie heet een "outcross" en bevordert de gezondheid van het ras. 
Binnen Europa zijn echter veel honden familie van elkaar omdat toch vaak de kampioenshonden als dekreu gebruikt worden. Het maakt dan niet veel uit in welk land de reu zit, daar rijd je gewoon even naar toe. 
Speciaal daarom zijn we zodoende buiten Europa gaan kijken en waren bijvoorbeeld in 2000 op de Berner Sennen kampioensshow in Amerika. (lees het reisverslag hierover maar eens). Daar waren we onder de indruk van de mooie en gezonde Amerikaanse Berners en hebben contacten gelegd met verschillende fokkers en veel gediscussieerd en veel honden bekeken. Het duurde echter nog bijna twee jaar voordat we de juiste lijnen en de juiste fokker geselecteerd hadden en King de oversteek kon maken ...

3 broers en 5  zusjes, 6 weken

8 weken jong

 


Hier zie je King 8.5 jaar jong en niets veranderd: gewoon een jonge vent...


Maar kijk nu eerst maar eens hoe hij bij ons opgroeide:


King van pup tot puber:Algemene informatie over King

King is geboren in de zeer bekende Amerikaanse kennel van Bobbie Hefner genaamd "SWISS STARS". Bobbie fokt al sinds de jaren 70-80 Berner Sennenhonden. Een zeer ervaren topfokker en dat kun je zien aan de honden uit haar kennel. Swiss Stars streeft dezelfde fokdoelen na als wij: gezonde honden met een goed karakter die hoog scoren in de showwereld. Vandaar dat er zoveel Swiss Stars honden in King zijn voorouders aanwezig zijn. Hieronder zijn ouders Sirius en Chloe:

 

Vader: Swiss Stars Sirius Contender 

Sirius werd  in 2008 "Top Producer" in Amerika.
Top Producer  betekent dat hij op zijn minst zes pups heeft gegeven die allemaal Amerikaans kampioen zijn geworden. De eerste zes waren:

Op deze foto is Sirius 9 jaar jong:


moeder: Swiss Stars Sweet Clover

Maart 2010 moeder: Swiss Stars Sweet Clover  (10 jaar, links) en Broer Hunter (8 jaar)

In Amerika worden alle honden beoordeeld op HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie) door de OFA (vergelijkbaar met onze Hirschfeld stichting) . De voorouders van King zijn in 3 generaties vrij van HD en ED. En dat laatste is voor Europa heel bijzonder! De Amerikaanse fokkers zijn namelijk al veel eerder begonnen met het controleren van de ellebogen en dat is natuurlijk een goede zaak! Dat blijkt ook meteen uit de keuringen van King zelf: net als al zijn voorouders is King ook vrij van HD (HD-A) en ED vrij (ED 0/0): het best mogelijke resultaat! 

Hier is King 5 maanden oud.

Het is voor u goed om te weten dat King van een zeer gezonde familie afstamt. Van de eerste zijn allen en van de tweede generatie zijn nog 3 honden nog in leven. Van de derde generatie zijn ook nog verschillende honden al op respectabel leeftijd. Weron werd 10 jaar oud,  Little Bears stierf op ruim 9 jarige leeftijd, De-Li's shaping the future (Jackson) stierf op een leeftijd van 11.5 jaar. Swiss Star's Mid Summers Knight werd 9 jaar oud. En kijk ook eens naar de foto van Dalaleds Bamse waarop ze al 10 jaar oud is! Twee honden hadden minder geluk: toen hun eigenaar stierf had ze in haar testament opgenomen dat haar Berners ook moesten inslapen! Ch Top Hat's Star Maker en Ch Mardi Graus Mirage v Be Li's woonden bij haar. Star Maker werd daardoor slechts 6 jaar oud en Mardi was op dat moment 10 jaar jong! Jammer dat ze zo aan hun einde moesten komen!

Maar uiteindelijk ziet u wel dat King's familielijnen bestaat uit mooie honden  (ze zijn bijna allemaal kampioen!) die oud geworden zijn zo als je ziet en hopelijk heeft King die eigenschap ook bij in zijn genen! 

Broer en moeder in de kar

King is een grote stoere hond met een zeer imposant hoofd. Hij is perfect afgetekend (net als zijn nestbroertjes en zusjes) en dat geeft hij ook prima door aan zijn nageslacht. King heeft enorme bone (ofwel dikke poten.) Hij heeft ruime gangen en hij heeft bovendien een onbevangen, blij en goedaardig karakter. Hij is zeer sociaal in omgang met mensen en vooral ook met andere honden. Ook is King goedgekeurd door de Berner vereniging. Met een "uitmuntend" voor exterieur (hij ziet er dus mooi uit :-) en een "uitmuntend" voor zijn fijne karakter! Een geweldig resultaat, beter kan natuurlijk niet. Wat ons betreft is King een hond uit duizenden en we zijn superblij dat hij bij ons is! Onze zoektocht naar de Berner Sennenreu die aan al onze wensen zou voldoen is meer dan uitgekomen. 


BEKIJK ZIJN VIDEO!

Bekijk eens de video's van King. Er zijn drie video's beschikbaar. In de eerste video zie je King spelen met drie van onze andere reuen (Gobbel, Henk en Prince). Het zijn echte vrienden samen maar dat zie je wel op de video (druk even op de 'play'knop bij de video om hem te starten, als je dubbel klikt op de video krijg je de video op het hele scherm te zien):

 


Op de volgende video zie je hoe gemakkelijk het is om King dingen aan te leren. Hier zie je hoe we hem leren om de slee te trekken in de sneeuw. In 5 minuten was hij er aan gewend en vond het prachtig (druk even op de 'play'knop bij de video om hem te starten:

 

 


Op deze laatste video kun je zien hoe King de karaktertest van de Berner Sennen vereniging doorliep. Hij slaagde gemakkelijk en kreeg dan ook de hoogste waardering: een UITMUNTEND voor zijn karakter  (druk ook hier even op de 'play'knop bij de video om hem te starten):

 


Bekijk zelf maar eens zijn stamboom en zijn kampioen voorouders en je zult zien dat King een goede achtergrond heeft en uitermate geschikt is om mee te werken aan de opbouw van een gezond en mooi Berner Sennen ras in Nederland.


Hier is hij ruim 2 jaar oud.

 

Kijk maar eens in deze slide show hoe KING beweegt en er uit ziet op 6 jarige leeftijd :

 Stamboom


SWISS STARS KING OF HEARTS
(import Amerika)
HD - A
(40)/ ED vrij

Vader

1] USA CH
Swiss Stars Sirius Contender

OFA: HD Exc. & ED 0/0

DOB:  30 januari 2000
DOD: 1 juni 2010
(10.5 jaar oud

3]  USA CH

Top Hat's Star Maker

OFA: HD Exc. & ED 0/0

DOB: 7 april 1995
DOD: 2001

gestorven op 6 jaar
(De eigenaar had dat zo besloten in haar testament)

7]  USA & CAN CH
CH De-Li's Shaping the Future

OFA: HD Exc. & ED 0/0
gestorven op 11 jaar en 6 maanden

8] USA CH 
Mardi Grau V De-Li's

OFA: HD Exc. & ED 0/0
DOB: 14 sept.  1991 
DOD: 2001

gestorven op 10 jaar

4] Swiss Stars Lady Magistrate

OFA: HD Exc. & ED 0/0

DOB: Dec. 12, 1996
DOD: Jan 2007
gestorven op 10.1 jaar

9] USA, CAN & Int. CH
Swiss Stars Mid Summers Knite

OFA: HD  and OCD Exc. & ED 0/0

DOB: 4 sept 1993 
DOD: 2002,
gestorven op 9 jaar

10] Swiss Stars Clasified Sexion

OFA: HD Exc. & ED 0/0 
DOB: May 12, 1994
DOD: June 2004,
gestorven op 10.2 jaar

Moeder

2] Swiss Stars Sweet Clover

OFA: HD Exc. & ED 0/0

 

DOB: 28 mei 1999
DOD: 27 jan 2011

5] CAN & SU CH 
Honey Mix Bravo 

OFA: HD Exc. & ED 0/0

DOB: November 9, 1997

11] SU CH
Dalaleds Bamse

HD -A / ED 0/0
gestorven op 10.25 jaar

12] SU & NU CH
Dalaleds Honey-Bunny

HD -A / ED 0/0
DOB: Sept 1, 1995

6] USA CH
Swiss Stars Jellys Last Jam

OFA: HD Exc. & ED 0/0

DOB: August 20, 1995
DOD: 2005
gestorven op 10 jaar

13] CAN CH
Weron v.d.Schwarzwasserfluh

OFA: HD Exc. & ED 0/0
gestorven op 10.1 jaar

14] USA CH
Little Bear's Swiss Star 

OFA: HD Exc. & ED 0/0
DOB: August 22, 1992
DOD: 2001
gestorven op 9 jaar

DOB = geboortedatum
DOD = sterfdag

Information on above dates are of March 12,  2011

 

Genieten van de zon