BERNER SENNEN PUBLICATIES 

   Bekijk de mooie foto's maar lees vooral de publicaties die allemaal over de Berner Sennenhonden gaan. Een groot aantal zijn door ons geschreven en gepubliceerd in de nationale hondenmagazines. Sommige artikelen gaan over fokken: hoe kun je de gezondheid van de Berner Sennen verbeteren. Andere artikelen beschrijven de rasstandaard (hoe is de Berner in al die jaren veranderd en hoe ziet de ideale Berner er uit. Weer andere gaan bijvoorbeeld over de verschillende ziektes en wat je er tegen kunt doen.

Maar lees ook over de mogelijkheden van Berner Sennenhonden als therapiehond of lees eens hoe het met de Berner Sennenhonden in Amerika gaat! Veel lees en kijkplezier toegewenst!


Ons fokbeleid In het clubblad van de Berner Sennenvereniging hebben we een artikel geschreven in het kader van; "Ik geef de pen door". In dit artikel beschrijven onze filosofie met betrekking tot het hebben van dek-reuen.

 

Dr Padgett

In het kader van het Centraal Fokbeleid (CFB) hebben we Dr Padgett uit Amerika laten overkomen. We hadden hem op de Amerikaanse Berner Sennen Kampioensclubmatch (de Specialty in Wisconsin, USA in 2000) ontmoet waar we al duidelijk zagen dat hij een man met visie is. Lees het artikel dat we in "De Hondenwereld" gepubliceerd hebben:


HD en ED Als je een Berner Sennen pup gaat kopen let er dan op dat de ouders op de heupen (HD) en ellebogen (ED) gekeurd zijn. In een artikel door ons geschreven en dat gepubliceerd is in het maandblad "De Hondenwereld" van november 2001 kun je lezen dat ED vrij ouders geen garantie zijn voor een ED vrije pup maar dat je dan wel de meest kans hebt op goede ellebogen. De kans op ED bij de (uitgegroeide) pup is met ED vrije ouders echter nog altijd 30% (zie tabel 2 in artikel) maar loopt op tot 60% als ouders ED hebben of niet gekeurd zijn).

 

Gezondheid De Raad van Beheer is met de eerste editie van haar eigen huisblad: "DE KENNELGAZET" op de markt gekomen. Een blad speciaal voor fokkers. Hier stond een overzicht in van een Berner Sennen gezondheidsonderzoek. En ja hoor: Gobbel en zijn zus Emma staan er al bij ter verfraaiing! In prima gezondheid natuurlijk en "Wat een mooie familie zeg..."

 

Onze Hond

Was een jaar geleden onze Emma de COVER GIRL in het maandblad "De Hondenwereld"  nu is onze jongste aanwinst "Joviale Joep from the Barking Bunch" met zijn 3 maanden al de COVER BOY in het maandblad "Onze Hond". Een mooie beschrijving van het Berner Sennenras is nog mooier geworden doordat onze honden met mooie poses het verhaal opsieren. Kijk en lees zelf maar: 

 

   
  In de Hondenwereld verschijnt een artikel over het Berner Sennenras. het artikel werd met foto's van onze honden aangekleed. (foto's gemaakt door Alice van Kempen)

 

Witte Berner Sennen

Peter heeft een artikel geschreven over een rare Berner Sennen: een Berner die op 2-jarige leeftijd zijn zwarte vacht verloor en WIT werd. Dit artikel werd gepubliceerd in "De Hondenwereld"

                              


 

Amerika

Wij zijn naar de Kampioensclubmatch in Amerika geweest. We gingen vooral kijken om te zien hoe onze Simon het daar op de show zou doen. Een geweldige ervaring waarvan we een reisverslag hebben geschreven! Dit is gepubliceerd in het augustus en september nummer van het tijdschrift "De Hondenwereld". Simon werd trouwens derde in een sterke "Open Klas Reuen" . Een geweldige prestatie!
Lees onze ervaringen en hoe het zo heel anders aan toe gaat in Amerika.