REUEN

   Op deze pagina's vindt u informatie, veel foto's en de stambomen van verschillende, bekende, Nederlandse Berner Sennen reuen. Heeft u al een Berner kijk dan in de stamboom van uw hond of één van deze Barking Bunch  honden (of misschien wel meerdere!) in die stamboom voorkomen. We hebben daarom ook al onze overleden honden erop staan (zie menu item "Rainbow Bridge I (recent) of Rainbow Bridge II (al wat langer geleden van ons heen gegaan)"). We fokken immers al vanaf 1983! Lijkt jouw hond misschien een beetje op zijn voorouder(s)????


De volgende reuen zijn bij ons en staan ter dekking:

         

Castlemtn's Keizer for the Barking Bunch (import USA)

(we noemen hem Keizer)
 

D.O.B. 5 januari 2009
HD A  / ED 0/0 / VWD vrij
Volledig DM vrij:
 - Exon 2 N/N
 - Exon 1 N/N

Goedgekeurd op karakter en uiterlijk
Keizer woont bij ons thuis

 

Ruige Ridder
 from the Barking Bunch

(we noemen hem REUS)
 

D.O.B. 8 oktober 2009
HD A / ED 0/0

Goedgekeurd op karakter en uiterlijk
Reus woont bij Frans en Sylvia in Best

Jaja Jaap
from the Barking Bunch
(we noemen hem: Jaap)

D.O.B. 27 augustus 2012
HD A / ED 0/0
 
Volledig DM vrij:
 - Exon 2 N/N
 - Exon 1 N/N
VWD vrij

Jaap woont bij Brigitte en Patrick
in St. Michielsgestel

 

Mountain May
from the Barking Bunch

(we noemen hem: KEREL)

D.O.B. 6 mei 2012
HD A / ED 0/0
 

Goedgekeurd op karakter en uiterlijk
Kerel woont bij ons thuis

         

Fortuneia Caramel Slushie
(import Estland)

(we noemen hem: Zwitser)

D.O.B. 23 augustus 2015
HD A / ED 0/0
 
Volledig DM vrij:
 - Exon 2 N/N
 - Exon 1 N/N

Zwitser woont bij Danielle en Maarten
in Oirschot
 

 

Mazzel Majka
from the Barking Bunch

(we noemen hem: Mijnheer)

D.O.B. 6 nov. 2010
HD A / ED 0/0
 

Goedgekeurd op karakter en uiterlijk
Mijnheer woont bij
Chretien en Leonie in Veldhoven

         
         
         

Informatie over dekken

   Bent u op zoek naar een goede dekreu voor uw Berner Sennen teef kijk dan zeker naar deze mooie honden. Al sinds 1983  fokken wij Berner Sennen honden. In die jaren hebben we hele mooie reuen gefokt en geselecteerd. De reuen die we hebben zijn gefokt op gezondheid, goed karakter en schoonheid. Ze zijn allen op tentoonstellingen uitgebracht en ook goedgekeurd door de Berner Sennenvereniging om als dekreu ingezet te worden. Ook zijn allen honden al vaker als dekreu gebruikt. Hun nakomelingen hebben al veel prijzen gewonnen op clubmatches, gehoorzaamheidswedstrijden, nationale en internationale tentoonstellingen. Niet alle informatie van deze honden staat hier op het Internet. Mocht je geïnteresseerd zijn in een bepaalde reu vraag dan extra informatie aan via e-mail of bel ons even op!

LET OP: sinds 1 juli 2008 heeft de Raad van Beheer nieuwe regels ingevoerd met betrekking tot fokken; de belangrijkste regels

(deze zijn in de welzijnsparagraaf van het BRS (BasisRegelement Stambomen) opgenomen (https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/basisreglement-welzijn-en-gezondheid/ )

  1. Een teef mag niet worden gedekt vóór de dag waarop zij de leeftijd van 16 maanden heeft bereikt.
  2. Een teef, waaruit niet eerder pups zijn geboren, mag niet worden gedekt na de dag waarop zij de leeftijd van 72 maanden heeft bereikt (dus moet voor haar 6de verjaardag een eerste nest gehad hebben!).
  3. Een teef, waaruit eerder pups zijn geboren, mag niet meer worden gedekt na de dag waarop zij de leeftijd van 96 maanden heeft bereikt (dus mag NA haar 8e verjaardag geen nest meer krijgen).
  4. Een teef mag niet meer worden gedekt na de dag waarop haar vijfde nest is geboren.
  5. Tussen de geboortes van twee opeenvolgende nesten van dezelfde teef dient een termijn van minstens 12 maanden te zitten.

Vanaf 1 juli 2014 is het verwijderen van bijklauwtjes bij net geboren puppies verboden worden. Onderdeel t. uit artikel 2 van het Ingrepenbesluit (‘het verwijderen van bijklauwtjes bij honden tot de leeftijd van vier dagen’) komt dan te vervallen.

  • Vanaf 1 juni 2014 krijgen alle rashondenpups een verplicht DNA-afstammingsbewijs. Van alle rashondenpups en hun ouders wordt daarvoor DNA afgenomen. Het DNA wordt ook bewaard voor gezondheidsonderzoeken. Dat is goed nieuws voor pupkopers en rashondenfokkers. Zo is zeker dat de opgegeven ouders ook echt de ouders zijn, maar kan ook veel gerichter gewerkt worden aan het verbeteren van de gezondheid van rashonden. Dit betekent dat bij alle dekkingen op of na 1 juni 2014 de verplichting geldt.
    Onze reuen zijn allemaal al DNA gecertificeerd. Bij de teef (moeder) en de puppies wordt DNA bepaald bij het chippen van het nest.
  • Vanwege de veranderde stamboom procedure moet de fokker binnen 10 dagen na de geboorte van de pups alle namen van de pups al doorgeven aan de Raad van Beheer. Lees HIER meer over de stamboomprocedure van de Raad van Beheer.
  • Je kunt een dekking (en dan ook de melding van het nest) digitaal opgeven bij de Raad van Beheer (https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/); maak daarvoro van te voren al een account aan bij de Raad van Beheer)

De welzijnsparagraaf van het BRS gaat per 1 juli 2008 in. Dit betekent dat alle dekaangiften vanaf 1 juli 2008 moeten voldoen aan de regels van het BRS. Voor meer informatie ga je naar de site van de Raad van Beheer .

Vaak wordt gevraagd wat het verschil is tussen hobbymatig en bedrijfsmatig fokken. Als je bedrijfmatig fokt moet je aan alle voorwaarden van het RVO voldoen. Hiervoor moet je ook een erkende opleiding gehad hebben. Wat betreft bedrijfsmatigheid is er wat betreft honden en katten niks gewijzigd ten opzichte van het voormalige Honden- en kattenbesluit.
Ook in de nieuwe regels wordt als richtsnoer genomen dat een fokker bedrijfsmatig handelt, indien hij in een aaneengesloten periode van twaalf maanden in totaal meer dan twintig honden heeft verkocht, afgeleverd, opgevangen of gefokt. LEES MEER

 


Het adres van kennel "THE BARKING BUNCH"